Cum să obțineți normalizarea nivelului de zahăr din sânge

Dacă o persoană suferă de diabet, riscul de boli ale sistemului musculo-scheletic crește. Diabetul încarcă cel mai mult membrele inferioare, dar afectează și alte părți ale corpului. Vedeți cum diabetul amenință articulațiile și cum să îmbunătățiți situația cu ajutorul auto-ajutorului.

Recunoaștem două tipuri de diabet:

Diabet 1. tipul apare la pacienții tineri în mod neașteptat. Organismul nu produce suficientă insulină sau îi lipsește complet. Cel mai adesea, acest tip de diabet este tratat prin injectarea insulinei de mai multe ori pe zi sub formă de injecții.

Diabet 2. tipul apare în principal la vârstnici. Creșterea zahărului din sânge este cauzată de afectarea acțiunii insulinei în țesuturile țintă (ficat, mușchi, țesut gras), care se adaugă ulterior la secreția redusă de insulină. Deoarece apare în principal la persoanele obeze, este tratată prin reducerea greutății și administrarea de medicamente pentru a reduce glicemia. Într-un stadiu avansat, pacientului i se administrează insulină.

Cum afectează un nivel mai ridicat de zahăr sistemul musculo-scheletic?

Creșterea glucozei provoacă modificări ale sistemului musculo-scheletic. Zahărul din sânge se leagă de o proteină, care prin această legătură își schimbă proprietățile și structura și dăunează colagenului.

Organismul reacționează prin producerea și stocarea colagenului, care este mai greu de descompus. Țesutul conjunctiv nu își îndeplinește suficient funcția, iar capsula articulară își dobândește volumul. De obicei, această afecțiune se manifestă prin mobilitatea limitată a articulațiilor.

Care părți ale sistemului musculo-scheletic suferă cel mai mult? Diabetul afectează cel mai mult articulațiile picioarelor, mâinilor, umerilor, dar și coloana vertebrală suferă. Simptomele inițiale se manifestă prin creșterea durerii și a impulsului comun slab.

Pacienții cu diabet zaharat se confruntă cel mai adesea cu sindromul de tunel carpian, Sindromul umărului înghețat, mobilitatea articulară afectată și osteoartrita. Pacienții cu 2. tipul de diabet chiar suferă de artrită mai des decât alte persoane. Motivul pentru aceasta este o creștere pe termen lung a zahărului din sânge.

Diabetul agravează manifestările artrozei și accelerează boala. Preveniți durerile articulare și osoase. Tratamentul diabetului zaharat este întotdeauna determinat de un diabetolog, dar există și câteva sfaturi utile cu care puteți ameliora durerea.

Mănâncă alimente special făcute pentru diabetici

Încercați să mențineți nivelul zahărului din sânge în normă mult timp. Mâncați alimente special făcute pentru diabetici și evitați dulciurile și mâncărurile prăjite. Mențineți greutatea corporală ideală. Luptați-vă cu excesul de greutate și scăpați de kilogramele în plus la care articulațiile sunt expuse zilnic.

Mișcați-vă regulat. Concentrați – vă pe exerciții care vor menține mobilitatea articulațiilor și, cel mai important-exercitați în mod regulat! Aveți idee prin ce exerciții vă încărcați cel mai puțin articulațiile? Citiți sfaturile din articolul nostru. Hrăniți articulațiile, de exemplu, chiar și cu ajutorul suplimentelor alimentare, care sunt potrivite chiar și pentru diabetici. Consultați întotdeauna medicul pentru utilizarea lor.

În psihosomatică, înțelegem corpul și sufletul ca un întreg, care este inseparabil. În caz de probleme, pacientul se adresează medicului, care, folosind testele, află de ce provine problema. În unele cazuri, dificultățile pacientului sunt neidentificate, iar medicii nu reușesc să stabilească un diagnostic.

Pacientul vizitează apoi diverși specialiști, care ajung în cea mai mare parte la concluzia că este bine din partea medicală, în ciuda faptului că problemele sale persistă. Experții sunt de părere că 70% din probleme sunt de origine psihologică. Trăind o viață plină de grabă și stres, sufletul cheamă prin dificultăți fizice pentru ajutor.

Dificultățile asociate cu psihicul nostru sunt probleme psihosomatice, iar în fundalul lor merită întotdeauna stresul, frica, emoțiile, furia, durerea, moartea unei persoane dragi, probleme de relație, anxietate, temeri de viitor sau probleme neprocesate.

Care sunt cauzele mentale ale problemelor cu diabetul?

Diabetul este asociat cu o dorință pentru ceea ce ar fi fost în trecut ar putea fi și ce s-ar putea întâmpla dacă ne-am comportat într-un mod diferit. Este o stare de iubire neplăcută, unde se poate reflecta și ereditatea. Copiii care încă ascultă strigătele părinților lor, care au tradus temerile și anxietatea de zi cu zi, în cele din urmă se pot îmbolnăvi de diabet, deoarece percep lumea ca fiind ceva periculos.

În cazul în care viața nu mai oferă nimic ” dulce.” Diabetul poate însemna, de asemenea, o dorință puternică de a controla alte persoane și, astfel, să aibă mai mult control asupra lumii. În mare parte, aceștia sunt copii sau rude pe care dorim să le controlăm. Nu în ultimul rând, diabetul este asociat cu durere, o viață plină de griji, stres, temeri mari despre ceea ce se întâmplă în continuare. Nu ne dăm dragoste pentru noi înșine, așa că suferim de o lipsă de viață dulce.

Cum se trateaza diabetul?

Amintiți-vă că dragostea este la îndemână și este gata pentru voi. Puteți da dragoste împrejurimilor voastre, dar mai ales pentru voi înșivă. Diabetul înseamnă să ai idei distorsionate despre dragoste. Dacă totul nu este întotdeauna așa cum doriți, poate că nu înseamnă că nu sunteți iubiți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *